Schetsbijeenkomst Visie Energielandschap

                                                                     

Uitnodiging Schetsbijeenkomsten visie Energielandschap 19 en 27 juni

Juni 2019

 

Hoe ziet het energielandschap in de toekomst eruit? Denk met ons mee!

Op 19 juni en 27 juni organiseert gemeente ’s-Hertogenbosch schetsbijeenkomsten. Deze vormen de derde fase van het proces om te komen tot een visie energielandschap. Kom langs om samen het toekomstige energielandschap te schetsen!

Van, voor en door ‘s-Hertogenbosch
Samen met u werken we aan een visie Energielandschap van, voor en door ‘s-Hertogenbosch. Iedereen is welkom om mee te doen. We willen samen met u het proces doorlopen van informeren, meedenken en schetsen.

In mei hebben twee identieke meedenkbijeenkomsten plaatsgevonden. Nu nodigen we u uit om samen te schetsen waar in het landschap de zonne- en windenergie passen.


Schetsbijeenkomsten 19 juni en 27 juni
Tijdens de schetsfase is er de gelegenheid om mee te denken over de visie energielandschap en geven wij u een doorkijk naar de verkenning van de Duurzame polder.

Tijdens deze bijeenkomst wordt de eerste relatie met de verkenning Duurzame polder gelegd. Een aantal programma-onderdelen op de bijeenkomst zullen in het kader van de duurzame polder plaatsvinden. De inhoud van dit programmadeel is identiek aan de ‘Bewonersbijeenkomsten Duurzame Polder’ die op 12, 18 en 19 juni in gemeente Oss plaatsvinden. Meer hierover is terug te vinden op de website van gemeente Oss.

Al werkende krijgen we duidelijkheid over waar we het met elkaar over eens zijn. En ook waar discussiepunten blijven bestaan. Vanuit de verzamelde informatie, de verschillende meningen en gesprekken, bouwen we de visie energielandschap op.

Na de schetsfase wordt een conceptversie van de visie energielandschap opgesteld. In september zal deze in een bijeenkomst aan u worden gepresenteerd.


Aanmelden?
Wilt u meedoen? Dat kan! Kom dan op 19 juni of 27 juni naar de schetsbijeenkomst. Het programma op beide bijeenkomsten is gelijk aan elkaar. U kunt op deze bijeenkomsten binnenlopen wanneer het u uitkomt. Er is geen gezamenlijke opening of afsluiting.

  • Wo. 19 juni – De Kentering, Dorpsstraat 54, Rosmalen – 19.00 uur- 21.00uur
  • Do. 27 juni – Bestuurscentrum ’s-Hertogenbosch, Achter het Stadhuis 5-7- 19.00 uur- 21.00uur

Aanmelden kan via deze link. Wilt u meer informatie over de visie energielandschap neem dan een kijkje op www.s-hertogenbosch.nl/energielandschap

Relatie met Verkenning Duurzame polder.
In bovenstaande bijeenkomsten wordt de eerste relatie gelegd met de
verkenning Duurzame polder tussen Rosmalen, Nuland, Lith en Geffen. Deze verkenning wordt door de gemeente uitgevoerd in samenwerking met de gemeente Oss en de provincie Noord-Brabant. Deze verkenning doorloopt vanaf de schetsbijeenkomsten een afzonderlijk traject. Ook tijdens de verkenning wordt nadrukkelijk de participatie gezocht met omwonenden, organisaties en andere stakeholders.