Meedenkbijeenkomsten visie Energielandschap

                                                                 

Uitnodiging meedenkbijeenkomsten visie Energielandschap 22 en 25 mei

April 2019

 

Hoe ziet het energielandschap in de toekomst eruit? Denk met ons mee!
 
Op 22 mei en 25 mei organiseert gemeente ’s-Hertogenbosch meedenkbijeenkomsten. Deze vormen de tweede fase van het proces om te komen tot een visie energielandschap. U bent van harte welkom.
 

Van, voor en door ‘s-Hertogenbosch
Samen met u werken we aan een visie Energielandschap van, voor en door ‘s-Hertogenbosch. Iedereen is welkom om mee te doen. We willen samen met u het proces doorlopen van informeren, meedenken en schetsen.
 
In februari heeft de eerste fase plaastgevonden met vijf identieke informatiebijeenkomsten. Nu nodigen we u uit om het gesprek over zonne- en windenergie een slag dieper aan te gaan, door met ons mee te denken over duurzame energie in verschillende landschapstypen. Wat is er nodig om het in te passen in het landschap? En hoe ziet het energielandschap van de toekomst eruit?
 

Meedenkbijeenkomsten 22 mei en 25 mei
Bij de meedenkbijeenkomsten is er weer van alles te doen. U kunt deelnemen aan een serious game, waarin u vanuit verschillende posities windmolens en zonnepanelen in het landschap kunt ervaren. We horen graag wat u ervaart. En we gaan in op veel gestelde vragen, bijvoorbeeld over andere energieopwekkingsmethoden, gezondheidsrisico’s en meer.
 
Let op, voor één spel moet u zich vooraf aanmelden. U speelt dit spel met een paar medebezoekers en het duurt ongeveer 30 minuten. In dit spel wordt aan de hand van de kaart van ’s-Hertogenbosch gevraagd om de kwaliteiten van verschillende gebieden te noemen. U kunt hier aangeven wat u aan dit landschapstype ter verbetering zou toevoegen, en waar u opwekking van duurzame energie passend zou vinden. Er is een beperkt aantal plekken per ronde beschikbaar, dus meld u snel aan.
 
Al werkende krijgen we duidelijkheid over waar we het met elkaar over eens zijn. En ook waar discussiepunten blijven bestaan. Vanuit de verzamelde informatie, de verschillende meningen en gesprekken, bouwen we de visie energielandschap op.
 

Aanmelden?
Wilt u meedoen? Dat kan! Het programma op beide bijeenkomsten is gelijk aan elkaar. U kunt op deze bijeenkomsten binnenlopen wanneer het u uitkomt. Er is geen gezamenlijke opening of afsluiting.
 

Wo. 22 mei – SCC de Helftheuvel, Helftheuvelpassage 115, ‘s-Hertogenbosch - 18.30 uur – 22.00 uur

Za. 25 mei – De Kentering, Dorpsstraat 54, Rosmalen - 12.30 uur- 16.00uur
  
U kunt zich hier aanmelden

Wilt u meer informatie over de visie energielandschap? Kijk dan op onze website.

Het verslag van de eerste bijeenkomst is hier terug te lezen, en hier de bijlagen behorende bij het verslag. 
 
Vervolgtraject visie energielandschap
Na de meedenkfase vindt de schetsfase plaats. Hiervoor vinden in juni twee bijeenkomsten plaats. De data hiervoor zijn 19 en 22 juni (onder voorbehoud). Zet één van deze data alvast in uw agenda.
 
Relatie met Verkenning Duurzame polder
Tijdens de schetsfase wordt op hoofdlijnen de eerste relatie worden gelegd met de
verkenning Duurzame polder tussen Rosmalen, Nuland, Lith en Geffen. Deze verkenning wordt door de gemeente uitgevoerd in samenwerking met de gemeente Oss en de provincie Noord-Brabant. Deze verkenning doorloopt een afzonderlijk en deels parallel traject. Ook in dit traject wordt nadrukkelijk de participatie gezocht met omwonenden, organisaties en andere stakeholders.